هل لديك شريط LED من ستروم تي فورزين؟

التقى شرائط اللدائن التي تم تصنيعها بشكل فعال gebruik van de handigheid van ledtechnologie.

Ze worden meestal verkocht op rollen van 5 metres en bestaan ​​uit modules van 3، 5 of 10 cm lang.

De normale waarde van de ledstrips هو 12 من 24 فولت (نموذج afhankelijk van het gekozen). Bij de verschillende aansluitingen هو جوهر العمل في العديد من المجالات.

Aangezien LED's diodes zijn die stroom slechts in én "richting" doorlaten ، is het goed om aandacht te besteden aan de negatieve kabel (meestal zwart of bruin) en de positieve lijn (meestal rood of blauw). حدث هذا في تأدية العمل الفعلي في شريط LED. Dit komt door het lage vermogen om sperspanning te ondersteunen wanneer de stroom vloeit met een polarisatie die tegengesteld is aan de normale werking.

Hoe kies je de juiste ledstrip؟

جهاز Het aantal LED هو جهاز القياس المباشر للعرض المباشر لشرائط LED. Afhankelijk van het gewenste verlichtingsdoel zul je het ene type strip of het andere moeten gebruiken. Vervolgens laten we een regel zien om de strip الصحيح الذي يتم تحديده بشكل أفضل من الماضي ، afhankelijk van de LED's / meter die de strip.

- 30 المصابيح / متر: بيرسونليكي verlichting. Wordt gebruikt om geselecteerde elementen op een donkere manier te markeren.

- 60 المصابيح / متر: gebruikt voor standaardverlichting. Gebruikt voor Integatie in richels، staven.

- 120 LED / متر: Voor hoge verlichtingseisen. Ze worden veel gebruikt voor bewegwijzering، buitenverlichting.

Striptypes volgens het soort LED's

Om wat meer in te gaan op de chips Die-strips kunnen gebruiken، zullen we de meest voorkomende chips op de markt en hun belangrijkste toepassingen in meer details uitleggen.

- SMD Strip 3528/2835 Deze chip wordt gebruikt for strips met een laag stroomverbruik en een laag verbruik. Omdat ze een laag verbruik hebben، worden ze meestal gebruikt in installaties waar het benodigde licht decoratief is. Het zijn eenkleurige strips en de goedkoopste optie.

- شرائط SMD 5050 من النوع Dit ، شرائط LED من النوع Dit hoger verbruik en levert meer vermogen dan de 3528 SMD. Ze worden gebruikt for installaties waar de verlichtingseisen hoger zijn dan for professionele verlichting. شرائط Het zijn أحادية اللون في veelkleurige (RGB).

- 3014 شرائط SMD شرائط من النوع Dit wordt meer gebruikt als het decoratief is. إن عملية استخدام شريط LED من Ze hebben een hogere dichtheid van LED ، التي يتم عرضها على نطاق واسع ، هي عملية مكثفة ومتواصلة. شرائط Het zijn مع een laag stroomverbruik ، mar met een uitzonderlijke lichtopbrengst.

- شرائط SMD 5630: شرائط من النوع Dit Geeft een grotere hoeveelheid licht مع شرائط hetzelfde verbruik als SMD 5050. Dit نوع كلمة الشريط gebruikt for installaties waar een hoge lichtopbrengst vereist is. شرائط Deze zijn monochroom en worden gebruikt in professionele faciliteiten waar een hoog vermogen nodig is.

Installatie van LED شرائط

De meest gebruikte LED في شرائط

شرائط LED من zijn مع aan de ene kant de lijmlaag for montage en aan de andere kant aansluitpads، busbars، weerstanden en LED.

Het “hart” van de strip is het Surface Mount LED licht (SMD) licht ، dat مباشرة عكس اتجاه إخراج شريط فان دي هيلي.

Niet all strips zijn hetzelfde: het is mogelijk om strips op de markt te vinden die gebaseerd zijn op verouderde leds en daardoor een veel lagere helderheid hebben dan die op base van nieuwere leds؛ hier is een lijst van de meest voorkomende LED's tegenwoordig worden gebruikt:

Meestal wordt het type LED dat wordt gebruikt aangegeven op de verpakking of door de verkoper (zelfs online)، maar u kunt deze drae maten visueel onderscheiden:

IK Raad في ieder geval aan om strips te kiezen op base van LED 5630/5730 of hoger.

als u diffuus licht gebruikt zonder speciale helderheidsvereisten، kunt u ook de minder krachtige 5050 gebruiken، maar Als de kosten dit rechtvaardigen.

Ik zou vermijden om strips te kopen op base van nog bescheidener LED's zoals 3528 of eerder.

Hoe werken RGB-producten؟

RGB-producten zijn gebouwd met rode، groene en blauwe LED's die في sommige gevallen op dezelfde chip zijn geplaatst en in andere gevallen op dde afzonderlijke chips. Dankzij deze configuratie هو mogelijk om kleurmixen te maken die het vermogen in elke kleur regelen، waardoor een breed scala aan kleuren wordt verkregen.

Primaire kleuren: rood (R) ، groen (G) en blauw (B).

Secundaire kleuren: geel، roze، turkooisblauw، oranje، paars en "wit".

الألوان الأساسية هي منتج الأيائل RGB الموجود في الكتالوج. يتم إضافة الألوان الثانوية إلى اللون الأساسي. هذا التأثير يمكن أن يكون بمثابة وحدة تحكم.

دي جولف لينتن فان دي كليورين زين ألس فولجت:

رود: 625-740 نانومتر

أورانج: 590-625 نانومتر

جيل: 565-590 نانومتر

Groen: 500-565 نانومتر

كيان: 485-500 نانومتر

Blauw: 440-485 نانومتر

فيولتجي: 380-440 نانومتر

إفراغ LED

إن التعبير عن صوت STRIP LED هو عبارة عن تثبيت رائع. في وقت لاحق نحن نتميز بالتفاصيل في التحليل.

النوع : كونترولر وات فور فور فورسينج يو غيبرويكت. De meest voorkomende zijn ringkern، elektronisch en schakelend. قم بتجميع الكلمات عن شرائط LED المرنة omdat ze een kleinere voetafdruk en hoger rendement heben dan andere.

قوة : Het is een goede gewoonte om voedingen te gebruiken met een vermogen van minimaal 10-15٪ van de total van de led-strip.

تمتد : تم استخدام مجموعة من الأشرطة في الثبات الممتد من 12 من 24 فولت مع مجموعة من الخيارات الممتدة.

Beschermingsklasse : Het is essentieel om de juiste IP-classificatie te selecteren for zowel de flexibele LED-strips als de voedingen. Gewoonlijk zijn voedingen for ledstrips onderverdeeld in IP20 voor binnen en IP67 voor buiten.

سبانينجسفال : Indien u een elektrische aansluiting maakt met 10m of meer LED strips، is het noodzakelijk om de spanningsval af te stellen door de coresponderende regelaar in de voeding (indien het model dit toelaat).

كفاءة : عرض كونترولر ، dwz de procentuele verhouding tussen het verbruikte vermogen en het beschikbare vermogen aan de uitgang. Een goede تخلى عن نسبة 80٪.

300-12 سلانكي معربا عن CL

إبطال شرائط LED

Hoe de juiste voedingsspanning berekenen؟

على سبيل المثال:

Het zou helpen als je een شاحنة شريط LED 2 متر lang meelevert مع شاحنة vermogen 14,4،XNUMX W / m. ويلك فوينينج هو مير غيشيكت؟

Vermenigvuldig het vermogen / mx lengte (uitgedrukt بالأمتار) van de lichtstrip ، dus: 14,4،2W / mx 28,8m = XNUMX،XNUMX W.

De juiste voeding moet 35 W zijn (dat هو 20٪ meer dan het stroomverbruik van de ledstrip).

تلميح:

Als de voeding het vermogen niet in watt aangeeft ، هل هو voldoende om het vermogen uitgedrukt في A te vermenigvuldigen met de uitgangsspanning. (فوربيلد 2 أمبير × 12 فولت = 24 واط)

Om LED's aan te sluiten op de transformator.

Als je een ledstrip zonder voeding hebt gekocht ، محول heb je een nodig om deze op de stroom aan te sluiten. Dit is een apparaat waarmee je een wisselspanning (de 220V van de elektrische systemen van het huis) kunt omzetten in een constante الممتد هو om de ledstrips van stroom te voorzien.

Verschillende soorten voedingen verschillen in vermogen (uitgedrukt in watt) ، ممتد (uitgedrukt in volt) ، اكتب (bijvoorbeeld transformatoren voor binnen en buiten) للحصول على lichtnet (sommige transformatoren hebben geen aarding).

Er is verduidelijkt dat voor de voeding van een ledstrip een binnentransformator voldoende is (goedkoper dan buitentransformatoren) ، wat overenkomt met de eigenschappen van de te leveren ledstrip. Dus als de gekochte strip 12 V of 24 V heeft ، moet u ervoor zorgen dat de spanning van de transformator hetzelfde is.

Je moet er ook voor zorgen dat de transformator in staat is om al het vermogen te leveren dat door de LED-strip wordt verbruikt: Als de specaties van de strip bijvoorbeeld een vermogen van 18 W aangeven، moet je een transformator gebruiken met meer dan 18 W (bijv. ، 60 واط ، 75 واط ، 120 واط ، إنز). Houd er rekening me dat het meerdere LED-strips of zelfs andere Apparaten op eén transformator kan aansluiten، dus de led-voedinging moet de stroom leveren die all aangesloten Apparaten nodig heben.

Na het selecteren en aanschaffen van de geschikte محول om uw ledstrip van stroom te voorzien، kunt u deze aansluiten. Koppel eerst de stroom van de hoofdgenerator van het huis los en koppel vervolgens de bestaande terminals los.

Neem daarna de elektriciteitskabel die je eerder van de huisinstallatie hebt gehaald en sluit de draden van de inkomende fase (meestal de bruine of rode lijn) en de nulleider (meestal de blauwe kabel) aan op de L- en N-ingangen van de transformator. Sluit vervolgens de kabel voor aarding (meestal de gele en de groene kabel) aan op de overykomstige ingang van de transformator aangegeven door het symbool met de drae horizontale lijnen en de verticale lijn، en draai all klemmen van de zojuist aangesloten.

محول

Pak nu je ledstrip، sluit de positieve draad (de rode) aan op de V + ingang van de transformator en de negatieve draad (de zwarte) op de V- ingang، draai de klemmen weer wide.

Om deze reden raad ik u aan om de bedradingsschema's in de handleiding die bij de ledstrip wordt geleverd nauwkeurig te volgen of een professional in te schakelen.

Kwaliteits- en betrouwbaarheidsaspecten، installatietips

Opgemerkt moet worden dat de meeste van de online beschikbare LED-strips worden gekenmerkt door een middelmatige to lage kwaliteit en daarom niet altijd betrouwbaar zijn.

من الأفضل أن تكون أفضل من المنتجات المعروضة على المنتجات التي يتم عرضها على نطاق واسع من خلال مجموعة متنوعة من المعلومات على نوع LED.

Het is beter om genieke strips te vermijden en strips te kiezen die het LED-formaat (beter 5630/5730) en merk (Cree، Epistar، enz.) aangeven.

Er zijn ook veel betrouwbaardere (en duurdere) strips omdat ze geïntegreerde schakelingen aan boord heben die een nauwkeurigere polarisatie mogelijk maken.

Stripbetrouwbaarheid houdt verband التقى Warmteafvoer؛ een andere kwaliteitsindex هو de lijm die op de strip wordt gebruikt، zoals de 3M-lijm in het lint dat op de afbeelding wordt getoond.

للحصول على شرائط LED دافئة ذات إضاءة دافئة ، يجب أن تكون مناسبة تمامًا لعزل دافئ من المواد المستخدمة في صناعة الورق. Toch is het aangewezen om ze (na grondig ontvetten van het oppervlak) في geschikte profielen te lijmen، wat bescherming biedt، de esthetiek verbetert en als radiatoren fungeert.

De kunststof afdekking van deze profielen kan transparent of ondoorzichtig (mat) zijn؛ dat laatste vermindert enigszins de verblinding، maar natuurlijk de lichtopbrengst.

Waterdichte LED شرائط heben aan de LED zijde een siliconen طلاء ؛ Ik raad aan deze alleen te gebruiken wanneer dat nodig هو (vochtige omgevingen) ، omdat de siliconencoating zowel de warmteafvoer als de helderheid enigszins verslechtert.

جميع السائقين يموتون في جميع أنحاء العالم. Maar tenzij u speciale vereisten heeft ، is het voldoende om een ​​generieke voeding te kopen met de juiste uitgangsspanning die het vermogen dat door de LED's wordt geabsorbeerd.

Voor speciale vereisten (bijvoorbeeld om flikkerverschijnselen in video's te voorkomen)، kunt u professionele stuurprogramma's of andere oplossingen gebruiken، zoals uitgelegd in deze Discussie:

شرائط ثلاثية الأبعاد

الإستنتاجات

Ik hoop dat de eenvoudige informatie in dit artikel de minder ervaren kan helpen om de aankoop en het juiste gebruik van LED-strips te Evalueren.

في de Regel Worden مع الأجهزة المتخصصة في الترجمة ، esthetisch aantrekkelijk ، en niet de hoofdverlichting van een belangrijke kamer. لقد حققت مصابيح LED-lampen كفاءة فائقة في الأداء.

مشاركة:

فيسبوك
تويتر
بينترست
لينكدين:
إينا ليونج

إينا ليونج

الرد آخر

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. 必填 项 已 用*标注

7 + 10 =

en English
X

أحدث المنتجات وأكثرها سخونة في عام 2022

جميع إجاباتك موجودة في التقرير الشهري لـ SANPU ، 2022

اخترنا العناصر الأكثر شيوعًا من أكثر من 1,000 عنصر من عملائنا ، لمساعدتك في العثور على منتج النبيذ.

اسأل عن اقتباس سريع

سوف نتصل بك في غضون يوم عمل واحد ، يرجى الانتباه إلى البريد الإلكتروني الذي يحتوي على اللاحقة "@ smpspower.com".